Data Center Expert

Adatközpont, szerverszoba, rack helyiségek felügyeleti rendszerei. Data Center Infrastruktúra Menedzsment. (DCIM) Adatközpontokhoz kapcsolódó eszközök, felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, PLC vezérlők.

SNMP Walk fájl készítése Data Center Expert segítségével

A Walk fájl készítésének igényével sokat találkozhatunk, ha szeretnénk felvenni új nem támogatott eszközt a Schneider DCE felügyeleti rendszerbe. Az SNMP Walk fájl segítségével el lehet készíteni a megfelelő DDF fájlt a felügyeleti rendszer részére, melynek segítségével lekérdezi a mérési adatokat és a riasztásokat generálja a rendszer. 

A Schneider Electric Data Center Expert 7.6.0 verzióba integrálva találunk már SNMP Walk fájl készítésére alkalmas eszközt. 

data_center_expert_snmp_walk_web_interface.JPG

Ehhez nem kell mást tennünk, mint a weboldal felületét megnyitni a Data Center Expert eszközünknek. 
A státusz menüpontra kattintva a szokásos rendszer információk és eseménynaplók letöltése mellett, megtalálható az SNMP Walk menüpont. 
data_center_expert_snmp_walk_web_interface_2.jpg
data_center_expert_snmp_walk.JPG
Ezen menü segítségével könnyedén elkészíthetjük az SNMP Walk fájlunkat. A megfelelő paraméterek megadása után megjelenő adatsort kimásoljuk egy szöveges formátumú fájlban és elküldjük a Schneider Electric DDF csapata számára, hogy elkészítsék az új eszközünk számára a DDF fájlt

A bejegyzés trackback címe:

https://dcim.blog.hu/api/trackback/id/tr6414889208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Data Center Expert

Adatközpontok működtetéséhez szükséges kritikus erőforrások figyelése, felügyelete.

NOVÁK GÁBOR - Data Center Expert

Adatközpontokban elhelyezett központi felügyeleti rendszerekkel is foglalkozom. A kritikus infrastruktúra felügyeletére alkalmas eszközök bemutatása céljából hoztam létre ezt a blogot. Ezen rendszerekhez kacsolódó megoldásokról, eszközökről közérthetően. Felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, egyedi megoldások.

Schneider University

Érdeklődési kör: DCIM (Data Center Infrastructure Monitoring

süti beállítások módosítása