Data Center Expert

Adatközpont, szerverszoba, rack helyiségek felügyeleti rendszerei. Data Center Infrastruktúra Menedzsment. (DCIM) Adatközpontokhoz kapcsolódó eszközök, felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, PLC vezérlők.

DeepSea DSE855 egyszerű webszerver hozzáférés távolról diesel aggreátorokhoz

A Generátor vezérlők az esetek nagy részében nem rendelkezik beépített web szerverrel. Ennek fontossága a mindennapi használat során jelentkezik. A Deepsea generátor vezérlők sem kivételek ezek alól. A legtöbb Deepsea vezérlő beépített USB vagy (és) RS485 kommunikációs csatlakozóval rendelkezik. 

Ha szeretnék web böngésző segítségével ellenőrizni és vezérelni generátorunkat, akkor a Deepsea DSE855 modul jó megoldás lehet számunkra. 

Ez a modul nem tud többet mint amit ígér, segítségével webes hozzáférést biztosít generátor vezérlőnkhöz. 

deepsea_dse855_side.png

Tápfeszültség és kommunikációs felületek csatlakozása után már működőképes is az eszköz. USB port segítségével IP alapú kommunikációt kapunk az DSE855 eszköznek köszönhetően. 

Több helyről egyszerre felügyelhetjük generátorunkat. 

 

A mellékelt képeken látható, hogy a kommunikációs modul beállítása nem túl bonyolult. Ha mégsem sikerülne működésre bírnunk, akkor a DSE855 előlapján található LED segítségével beazonosíthatjuk, hogy milyen állapotban a modul. 

Státusz LED állapotok:

  • Nem világít - Nincsen tápfeszültség
  • Lassan villog - Nincsen USB csatlakoztatva a DSE vezérlőhöz
  • Gyorsan villog -  DSE855 csatlakoztatva van a DSE vezérlőhöz és kommunikálnak egymással. 
Tápfeszültség csatlakozásakor egyszerű dolgunk van, hiszen a generátorok által használt DC feszültség használható. (8VDC - 35VDC) Az indítási folyamat során képes 0V tápfeszültség hiányát (Cranking Dropouts) 100ms ideig túlélni, amíg a feszültségszint ismételten eléri az 5VDC szintet.  
A DSE855 segítségével MODBUS kapcsolaton keresztül hozzáférhetünk generátor vezérlőnkhöz. 
A DSE Configurator beállításait módosítva RS485 kommunikációra, könnyen módosíthatjuk a generátor vezérlő működési paramétereit. 

connection_via_dse855_to_the_generator_controller_1.png

connection_via_dse855_to_the_generator_controller_2.png

A MODBUS csatoló felületnek köszönhetően a Deepsea DSE855 modul segítségével MODBUS RTU TCPIP MODBUS konvertert is kapunk (MODBUS Gateway). Ennek segítségével csatlakoztathatjuk épület felügyeleti rendszerhez a generátor vezérlőnket. 

Slave ID beállítása a generátor vezérlőn keresztül történik. 

A MODBUS leírás részleteit letölthetjük a Deepsea weboldaláról. Ebben a leírásban megtalálhatjuk a konfigurációs paramétereket a MODBUS lekérdezésekhez. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dcim.blog.hu/api/trackback/id/tr3015137932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Data Center Expert

Adatközpontok működtetéséhez szükséges kritikus erőforrások figyelése, felügyelete.

NOVÁK GÁBOR - Data Center Expert

Adatközpontokban elhelyezett központi felügyeleti rendszerekkel is foglalkozom. A kritikus infrastruktúra felügyeletére alkalmas eszközök bemutatása céljából hoztam létre ezt a blogot. Ezen rendszerekhez kacsolódó megoldásokról, eszközökről közérthetően. Felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, egyedi megoldások.

Schneider University

Érdeklődési kör: DCIM (Data Center Infrastructure Monitoring

süti beállítások módosítása