Data Center Expert

Adatközpont, szerverszoba, rack helyiségek felügyeleti rendszerei. Data Center Infrastruktúra Menedzsment. (DCIM) Adatközpontokhoz kapcsolódó eszközök, felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, PLC vezérlők.

IT Advisor mérési értékek párosítása az adatközponti modellhez

A külső rendszerből történő mérési adatok integrálását segíti az IT Advisor sensor mapping funkciója. A géptermi modell felépítése során az áram és teljesítmény mérések integrálását segíti ez a funkció. A szekrényekbe épített fogyasztásmérők és PDU-k áram és teljesítmény értékeit párosíthatjuk rack szekrényekhez. Hasznos ez a funkció olyan esetben is, ha a PDU mely be van építve a rack szekrénybe nem rendelkezik menedzselhető kommunikációs kártyával, mely képes ezen mérések elvégzésére, vagy ha a PDU mérése nem csatlakoztatható közvetlenül a modellhez.

A szenzor csatlakoztatáshoz első körben a külső rendszerből történő importálást kell elvégezni, Data Center Expert rendszerben létrehozott virtuális szenzorok is automatikus megjelennek az IT Advisor Device association menü pontjában a nem társított eszközök listájában.

it_advisor_sensor_mapping_1.jpg

A példa kedvéért a DCE rendszerbe létrehozott áram és teljesítmény értékeket társítjuk rack szekrények villamos táplálását biztosító elosztószekrényekhez. Ez a gyakorlatban a rack szekrényekben elhelyezett elosztók táplálására szolgáló kismegszakítókat jelenti. Tehát minden egyes áram és teljesítmény mérési adatot párosíthatjuk a megfelelő kismegszakítóhoz és címkézhetjük ezeket a modellen belül is. A sensor mapping segítségével ugyanazt a mérési eredményhez jutunk mintha a rack szekrényekben menedzselhető eszközeink lennének.

A szenzor mérési értékeket egyszerűen a nem párosított eszközök listájából behúzzuk a megfelelő kapcsoló szekrényre, majd a szekrényen jobb egérgomb kattintással megjelenik a sensor mapping menüpont. Ezen menüpont két részre van bontva, áram és teljesítmény mérésre. A jobb felső sarokban a zöld hozzáadással gombbal kiválasztjuk melyik szenzor mérési értékeket szeretnénk csatlakoztatni. A hozzáadás során minden egyes mérésnél kiválasztjuk, hogy melyik elosztó mező, melyik kismegszakítójához szeretnénk párosítani a mérést. Lehetőség van szorzószám beállítására is, mely az esetek nagy részben 1.

Ezen beállítások elvégzése után a rack szekrényekben elhelyezett PDU-k mérése megjelenik a rack szekrényeknél.

A bejegyzés trackback címe:

https://dcim.blog.hu/api/trackback/id/tr6616747642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Data Center Expert

Adatközpontok működtetéséhez szükséges kritikus erőforrások figyelése, felügyelete.

NOVÁK GÁBOR - Data Center Expert

Adatközpontokban elhelyezett központi felügyeleti rendszerekkel is foglalkozom. A kritikus infrastruktúra felügyeletére alkalmas eszközök bemutatása céljából hoztam létre ezt a blogot. Ezen rendszerekhez kacsolódó megoldásokról, eszközökről közérthetően. Felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, egyedi megoldások.

Schneider University

Érdeklődési kör: DCIM (Data Center Infrastructure Monitoring

süti beállítások módosítása