Data Center Expert

Adatközpont, szerverszoba, rack helyiségek felügyeleti rendszerei. Data Center Infrastruktúra Menedzsment. (DCIM) Adatközpontokhoz kapcsolódó eszközök, felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, PLC vezérlők.

Kinek ajánlott az APC NetBotz rendszer vásárlása?

Rengeteg gyártói termék elérhető a piacon, melyek segítségével különböző analóg jelzéseket tudunk digitális jelformátummá konvertálni, melyek segítségével felügyeleti rendszerelem részeket tudunk felépíteni. 

Az APC NetBotz felügyeleti rendszer termék család géptermi felügyeleti rendszerek monitorozására lett kitalálva. 

A cég ezen monitorozó termék fejlesztésénél mindig is az egyszerű és gyors telepíthetőségre figyelt. A régi időkben amikor megjelent az USB csatoló felület, akkor USB kábelek segítségével egyszerűen lehetett külső perifériákat csatlakoztatni a NetBotz rendszerhez. 

netbotz_750_front.JPG

Az univerzális szenzorok már ebben az időben is léteztek, tehát egyszerűen csak el kellett helyezni a például a kamerát a kívánt helyre, majd összekötni a NetBotz rendszerrel és már működött is a monitorozó rendszer. 

Ezen irányvonalat követik az újabb generációs NetBotz rendszerek is. A modulok közötti kommunikáció és tápellátás busz rendszerű megoldás lett. A könnyű telepíthetőség figyelembevételével szabványos CAT5 lan kábel segítségével összeköthetőek a modulok, tehát nem igényelnek semmilyen speciális kábelt, mely nem lenne megtalálható az IT környezetben. 

Egy dologra kiemelten érdemes odafigyelni! Ne keverjük össze a szabványos kommunikációs célra használt lan kábeleket és a NetBotz kommunikációra használt A-Link kommunikációs kábeleket. 

A kábel ugyanolyan, de más jellegű a kommunikáció és a működtető feszültsége. 

 

A szenzorok továbbra is univerzális csatolófelülettel vannak ellátva, tehát a szenzor funkció meghatározása automatikusan történik a szenzorok által. 

helyiseg_monitorozas.png

A NetBotz termék előnye, hogy könnyen megtanulható kezelése. A rendszer módosítása, bővítése, eszkalációs listák kialakítása a mellékelt szoftvernek köszönhetően könnyen elvégezhető. 

Netbotz előnye könnyű telepíthetőség. Szabványos rack szekrénybe beszerelhető, falra rögzíthető, álpadló alà beszerelhető a mellékelt rögzítő fülekkel. 

A legújabb generációs NetBotz rendszerek már alacsony energiafogyasztású rádiófrekvenciás szenzorok telepítésére is alkalmasak. Ezáltal a kombinált hőmérők telepítése még gyorsabb és könnyebb lett. Egyszerűen csak rögzítjük a megfelelő helyre (Például Rack szekrény ajtajára), a szenzort párosítjuk a NetBotz rendszerrel és készen is vagyunk a telepítéssel. Ezek az alacsony energiafogyasztású szenzorok évekig működnek a beépített elemmel, melynek feszültségszintjét folyamatosan monitorozza a rendszer, így nem kell félnünk attól, hogy lemerülésük esetén hirtelen elvesztjük kiépített felügyeletünk egy részét. 

netbotz_250_wireless_sensor_network.jpg

Összességében elmondható, hogy egyszerű telepíthetőségű géptermi felügyelet kiépítéséhez jó alapot szolgáltathat az APC NetBotz rendszerre. A monitorozási feladat pontosabb ismeretben kiválasztható a számunkra megfelelő NetBotz rendszer. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dcim.blog.hu/api/trackback/id/tr5514891832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Data Center Expert

Adatközpontok működtetéséhez szükséges kritikus erőforrások figyelése, felügyelete.

NOVÁK GÁBOR - Data Center Expert

Adatközpontokban elhelyezett központi felügyeleti rendszerekkel is foglalkozom. A kritikus infrastruktúra felügyeletére alkalmas eszközök bemutatása céljából hoztam létre ezt a blogot. Ezen rendszerekhez kacsolódó megoldásokról, eszközökről közérthetően. Felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, egyedi megoldások.

Schneider University

Érdeklődési kör: DCIM (Data Center Infrastructure Monitoring

süti beállítások módosítása