Data Center Expert

Adatközpont, szerverszoba, rack helyiségek felügyeleti rendszerei. Data Center Infrastruktúra Menedzsment. (DCIM) Adatközpontokhoz kapcsolódó eszközök, felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, PLC vezérlők.

APC AP8853 Rack PDU

Adatközponti környezetben, ha szeretnénk a villamos fogyasztási eredményeket rack szekrények szintjén monitorozni, erre a legjobb megoldás a szekrénybe szerelt PDU egységek alkalmazása.

Az APC PDU (Power Distribution Unit) segítségével aktív mérési feladatok könnyen elvégezhetőek.

Többféle PDU rendszer létezik. A legegyszerűbbek nem rendelkeznek semmilyen menedzsment felülettel. Ezen berendezések feladata csupán az energiaellátás biztosítása a rack szekrényekben elhelyezett eszközöknek.

A felügyeleti rendszerbe köthető és menedzselhető PDU egységek használatával növelhetjük a rendelkezésreállást. A mérési feladatok rack szintű mérésnél és megfelelő áramérték korlátok felállítása esetén elkerülhető, hogy túlterheljük az áramköröket. Ezáltal elkerülhető, hogy a védelmi leoldás következtében kiessen a tápellátás kritikus eszközeinknél.

apc_pdu_ap8853_pic_0.png

A komolyabb PDU eszközök rendelkeznek vezérlési funkcióval is. Itt a részletes mérési feladatokon túl távolról vezérelhetjük a csatlakoztatott eszközök (outlet control) tápellátását. 

Jelen cikkben egy középmezőnybe tartozó PDU kerül bemutatásra. Ezen APC AP8853 Rack PDU rendelkezik beépített web szerverrel és mérési feladatok ellátáshoz szükséges funkciókkal. Ezen PDU egység segítségével beállíthatjuk a meghatározott riasztási küszöböket, melyek csökkentik a kockázatot, hogy túlterheljük az áramkört.

Ezen PDU egység segítségével beállíthatjuk a meghatározott riasztási küszöböket, melyek csökkentik a kockázatot, hogy túlterheljük az áramkört. A PDU rendelkezik egy külső szenzorok számára felhasználható bővítő modullal, melynek segítségével könnyen integrálhatunk a rendszerhez külső hőmérőt. Így egyben megvalósulhat az adott rack szekrény energia ellátása és hőmérséklet felügyelete is.

A PDU beépített web szerverrel rendelkezik ezen felületen keresztül konfigurálhatjuk az eszközt. A konfigurációk között megtaláljuk a riasztási funkciók beállításait is. Így az eszköz önmagában alkalmas alapszintű monitoring kiépítésre ezen funkciók segítségével. Természetesen a komplexebb felügyeleti rendszerekkel bővíthetjük a funkcionalitást és a rendszer szintű felügyeletet, melyek egymásra épülve hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé. A PDU integrálható a Data center Expert (DCE) rendszerbe. 

A PDU rendelkezik alapszintű logolási és diagram rajzolási funkcióval. A hosszabb távú hatékony elemzések elvégzéséhez mindenképpen érdemes felügyeleti szoftverhez csatlakoztatni.

Az APC AP8853 Rack PDU beépített kijelzővel rendelkezik.

(Helyi áramfigyelő kijelző)

A rack PDU által felvett összesített áramfelvétel digitális kijelzőn jelenik meg. A helyi digitális kijelző segítségével a telepítők elkerülhetik a túlterhelt áramköröket, mert látható figyelmeztetést adnak, ha a fogyasztás megközelíti az áramkör maximális értékét. A terhelésjelző LED segítségével könnyebben azonosíthatjuk a túlterhelt áramköri részeket a helyszíni vizsgálatok során.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dcim.blog.hu/api/trackback/id/tr3016106956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Data Center Expert

Adatközpontok működtetéséhez szükséges kritikus erőforrások figyelése, felügyelete.

NOVÁK GÁBOR - Data Center Expert

Adatközpontokban elhelyezett központi felügyeleti rendszerekkel is foglalkozom. A kritikus infrastruktúra felügyeletére alkalmas eszközök bemutatása céljából hoztam létre ezt a blogot. Ezen rendszerekhez kacsolódó megoldásokról, eszközökről közérthetően. Felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, egyedi megoldások.

Schneider University

Érdeklődési kör: DCIM (Data Center Infrastructure Monitoring

süti beállítások módosítása