Data Center Expert

Adatközpont, szerverszoba, rack helyiségek felügyeleti rendszerei. Data Center Infrastruktúra Menedzsment. (DCIM) Adatközpontokhoz kapcsolódó eszközök, felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, PLC vezérlők.

Deepsea DSE7420 generátor vezérlő beépített webszerverrel

A generátor vezérlők nem olyan mértékben követik a mai informatikai, felügyeleti, trendeket mint más adatközponti infrastruktúrában részt vevő vezérlők, kommunikáció képes eszközök. A legelterjedtebb megoldás az RS485 MODBUS kommunikációval rendelkező generátor vezérlők.

A Deepsea DSE 7420 vezérlője nagyon sok funkcióját tekintve hasonlít az előző modellre a DSE7320 vezérlőre. Az egyik fontos változás a beépített web szerver, beépített RJ45 csatlakozóra csatlakoztatva a helyi LAN hálózatot internet böngésző segítségével könnyedén vezérelhetjük a generátorunkat.

A Deepsea DSE7420 vezérlő segítségével szigetüzemű aggregátorunkat vezérelhetjük.

Automatikus hálózati áramkimaradás esetén elindítja és vezérli igény esetén az átkapcsoló automatikát. (Automatikusan emberi beavatkozás nélkül átkapcsol diesel energiaellátásra, majd a hálózati táplálás stabilizálódása után automatikusan visszakapcsol normál működési üzemmódba.) Adatközpontok esetében a hosszabb idejű áramkimaradás esetén, a generátorok szolgáltatják a villamos energiát.

deepsea_7420_front.jpg

 

A generátor vezérlő számos funkcióval rendelkezik:

  • Előfűtés vezérlés, hőmérsékleti paraméter vezérelt. (Előző típus Deepsea 7320 is rendelkezett ezen fukcióval)
  • Esemény vezérelt adat rögzítés, az eddig megszokott logoláshoz képest személyre szabhatóbb esemény rögzítés.
  • Beépített PLC trigger esemény rögzítésének programozhatósága
  • ECU motorvezérlő CAN busz kommunikáció
  • Számos bővítőmodul alkalmazása (Input, output, relay modulok, külső extra kijelző, akku töltő modulok) Így a beépített pár darab ki és bemeneti mdulok kibővítése esetén komolyabb vezérlési funkciókat is megvalósíthatunk.
  • Beépített alap PLC programozható logika 1024 modul felhasználási korláttal. Elődhöz képest nagyobb szabadságot jelent a bővített modul szám.
  • Beépített időzítő funkció automatikusan beállítható üresjárati és terhelt generátoros üzemmódok elvégzéséhez. (Készenléti (standby) generátorok heti teszt indítása javasolt, a megfelelő működési tesztek elvégzéshez) Ezen funkcióval megoldható, hogy rendszeresen tesztelje önmagát működési próbával a generátor. Ha nem megfelelő valamely működési paramétere, vagy nem sikeres a teszt, akkor az adatközponti felügyeleti rendszerben könnyen beállítható ezzel kapcsolatos hiba megjelenítése.
  • Beépített webszerver. RS232, RS485, SNMP kommunikáció

A diesel vezérlő webszerver funkciójának engedélyezése a hozzátartozó modul feltöltése USB programozói kapcsolat esetén hosszabb időt vehet igénybe. A feltöltés után érdemes a generátor vezérlőt újraindítani, hogy újra betöltsön az új módosított programmal a kontroller.

A beállított IP címet megnyitva áttekinttethetjük generátorunk fontosabb működési paramétereit.

  • Villamos energiával kapcsolatos mérések (hálózati, generátor feszültség; áram, teljesítmény, frekvencia, indító akkumulátor mérési adatai)
  • Meghajtó diesel motorral kapcsolatos mérések, itt részben a beépített mérő gombáktól is függ a megjelenített adatok. (olajnyomás, vízhőmérséklet, motor fordulatszám, CAN busz adatok, üzemanyag szint, indítások száma, üzemóra számláló)
  • Diesel aggregátor vezérlő programozott kimenetek és bemenetek állapotai.
  • Hibák kijelzése fontossági sorrendbe csoportosítva (leállási hiba, elektromos hiba, általános hiba)
  • Ezen kívül a belépési jelszó és kommunikációs paraméterek is módosíthatóak a vezérlő webes felületén keresztül.

A weboldalon keresztül történő adat módosításhoz a szokásos Deepsea felhasználónevet és jelszót alkalmazhatjuk.

Login:Admin

Password: Password1234

Jó hír, hogy a DSE7420 diesel vezérlő is támogatja a régebbi típusokhoz fejlesztett MODBUS gateway-t, így ha nem megengedett az IP hálózat eljuttatása a kültéren elhelyezett generátorokhoz, megoldható a MODBUS kapcsolaton keresztüli felügyeletei rendszer kiépítés. Mindemelett megmarad a generátor vezérlési funkció is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dcim.blog.hu/api/trackback/id/tr6216437162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Data Center Expert

Adatközpontok működtetéséhez szükséges kritikus erőforrások figyelése, felügyelete.

NOVÁK GÁBOR - Data Center Expert

Adatközpontokban elhelyezett központi felügyeleti rendszerekkel is foglalkozom. A kritikus infrastruktúra felügyeletére alkalmas eszközök bemutatása céljából hoztam létre ezt a blogot. Ezen rendszerekhez kacsolódó megoldásokról, eszközökről közérthetően. Felügyeleti szoftverek, diesel vezérlők, egyedi megoldások.

Schneider University

Érdeklődési kör: DCIM (Data Center Infrastructure Monitoring

süti beállítások módosítása